Det är inte bara du och dina medarbetare som har yrkeskläder på er med företagslogo och budskap. Som företagare bör du se till att även dina kunder använder sig av dina profilkläder. Då bör du tänka på vissa saker innan du beställer ett lager av kläder med företagsloggan på för att ge bort.

Att tänka på

Det är mycket viktigt att kunderna kommer att använda kläderna som de får från dig, för att du på så vis kan marknadsföra ditt företag på ett smart sätt.

Därför bör du ta dig en funderare på vilken typ av kläder som dina kunder kan ha nytta av. Det kan ju vara så att ditt företag utför tjänster inom en viss verksamhet och gör att företaget har en speciell grupp av kunder.

Kunderna kanske rör sig mycket ute i trafiken eller liknande, då kan till exempel vara all idé att ge bort profilkläder som har reflexer.

Vill du att ditt företag ska vara uppriktigt och stilenligt med hög kvalitet, kan exempelvis en snygg broderad företagslogga på en pikétröja vara perfekt att ge bort.

Då kan kunden ha tröjan på golfbanan eller liknande. Vad du än väljer är det mycket individuellt, men om du ser till att anpassa profilkläderna till den marknad ditt företag verkar inom, gör att du kommer vara säker på att de plaggen som du ger bort används flitigt.

Du bör kanske tänka på att du har en typ av profilkläder som du ger bort och en annan till dina anställda. För dina anställda behöver ha praktiska och hållbara kläder, medan kunderna kommer att vara som en reklampelare.

Kvalitet

Något som är viktigt förutom att profilkläderna som du ger bort är användbara, är att de ska vara av mycket god kvalitet. För visar det sig att plaggen går sönder eller är obekväma kommer kunden att tappa förtroendet för ditt företag, vilket är mycket dålig publicitet för er verksamhet.